Re: aktiva pasiva
Nesoulad nemůžete zjistit, musí to klapnout
Leda, že byste měla třeba zůstatky na účtech 395 nebo 349, to by se muselo jít do účetnictví a najít na těchto účtech operace, kde došlo k chybě
Re: aktiva pasiva
No např. nesoulad mě vyšel ve Výkazu rozvahy u účtu 421, kde měla být částka 25 730 zaokr. 26 a ve Výkazu byla 35 ve sledovaném roce 2012 a ve Výkazu r.2013 v minulém období bylo správně 26.
Kontrolovala jsem si účet 421 - ten souhlasil a kontrolovala jsem čísla řádků v úč. osnově- též souhlasily a stejně nesoulad tak nevím.
Člověk tedy musí kontrolovat vše i když má program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
17. 2. 2014 11:10
dobrý den,
vedu účetnictví a na DPPO jsem měla paní, z účetnické firmy, která mě na svém programu dle mých podkladů vytvořila přiznání a veškeré podklady a Výkazy.Postupem času jsem si vše dělala sama.
Jenže jsem zpětně nahlédla do Výkazů Rozvahy a zjistila jsem, že ji aktiva a pasiva v jejím tiskopise seděla a v mém také,ale bohužel čísla byla jiná, např. moje aktiva a pasiva 906 000 a její aktiva a pasiva 856 000.
Jelikož se jedná o rok 2005 a všechny odpovědi od vás zněly, že se v tom už nemám pitvat, tudíž nebudu.
Ale prosím z kterých podkladů mám pro příště zjistit i když aktiva a pasiva sedí, jestli je to vpořádk.
Tak nějak sama se DPPO prokousávám, tak bych prosila o radu. děkuji