Re: Nákup zboží v Polsku
pokud nenakoupíte v kalendářním roce nad 326 tis. Kč, nemáte žádnou povinnost z hlediska DPH
zloté přepočtete kurzem, který si zvolíte - pevný např. měsíční kurz (např. kurz ČNB k 1. dni kalendářního měsíce) nebo denní kurz ČNB (najdete na stránkách www.cnb. cz
jako identifikovaná osoba dle §6g ZDPH, při pořízení zboží byste pouze odváděl DPH na výstupu a neměl byste nárok na odpočet DPH
Moc vám děkuji. Prosím vás, když tomu tak rozumíte, nebylo by pak lepší se stát přímo plátcem DPH? Slyšel jsem, že někdo dostává vrácené DPH z Polska a nevím, jak to udělat a jestli je to vůbec výhodné. To bych kupoval s DPH nebo bez DPH? Vím, že toho chci po vás moc... budu moc rád, když si na mě uděláte trochu času a zkusíte mi to vysvětlit. Děkuji!
Castorama je trochu výjimka, fakturují s DPH a plátci po vyplnění formuláře pak DPH vracejí
obecně při pořízení zboží z EU, fakturuje dodavatel českému plátci bez DPH (máte tedy nižší cenu) a vy provedete tzv. samovyměření DPH na výstupu a pokud zboží použijete pro podnikání, máte nárok na odpočet (v přiznání celkem nula)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 2. 2014 16:23
Dobrý den, prosím vás o pomoc. Vedu daňovou evidenci, jsem neplátce DPH. Koupil jsem zboží v Polsku v Castoramě (vatu na rodinné domy) a mám fakturu ve zlotých včetně DPH. Nevím jak to mám zaevidovat... Zloté musím nějak přepočítat. Mám nějakou povinnost vůči DPH? Děkuji.