Děkuji
>>Dobrý den, prosím mám dotaz. K 28.2.2014 dávám se
>>souhlasem zaměstnavatele " Dohodu o rozvázání
>>pracovního
>>poměru" - musím do dohody napsat, že je to z podnětu
>>zaměstnace a musím napsat i důvod?? Mám před sebou
>>vzor
>>a zde je v jednom bodě, že zaměstnaci pří skončení
>>pracovního poměru přísluší odstupné?? to se jistě
>>nevzathuje na mne, když dohodu dávám já jako
>>zaměstnaec - je
>>to tak? Moc děkuji
>
>pokud žádáte o skončení PP dohodou, napíšete pouze
>tuto žádost, na kterou zaměstnavatel napíše, zda souhlasí
>nebo nesouhlasí. Důvod nemusí být uveden.
>Na odstupné , samozřejmě, není nárok.
Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru
Slovo "dohoda" má význam, že se dvě strany na něčem dohodly. Tudíž není třeba psát nějaký důvod. O odstupném se v případě dohody o rozvázání PP nedá tak úplně hovořit, ale můžete se "dohodnout", že Vám zaměstnavatel vyplatí domluvenou odměnu (tedy jakoby odstupné) ve výši dohodnutých platů.
Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru
Určitě nic vyplácet nechci, jen mě zmátl vzor, který jsem našla na netu. Odcházím po vzájemné dohodě na mou žádost a jsem ráda, že mohu ukončit PP již k 28.2.2014. Moc děkuji za rady. Jen nevím jak to dobře sepsat - když již zaměstnavatel ústně souhlasí , tak jestli stačí již přímo napsat dohodu o rozvázání PP, nebo jestli musím prvně napsat žádost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
21. 2. 2014 11:33
Dobrý den, prosím mám dotaz. K 28.2.2014 dávám se souhlasem zaměstnavatele " Dohodu o rozvázání pracovního poměru" - musím do dohody napsat, že je to z podnětu zaměstnace a musím napsat i důvod?? Mám před sebou vzor a zde je v jednom bodě, že zaměstnaci pří skončení pracovního poměru přísluší odstupné?? to se jistě nevzathuje na mne, když dohodu dávám já jako zaměstnaec - je to tak? Moc děkuji