Re: poskytnutí služby do EU
máte to v pokynech
ř. 21 Poskytnutí služeb s místem plnění v jiném členském státě vymezených v § 102 odst. 1 písm. d) a odst. 2
– uvede se údaj o hodnotě plnění při poskytnutí služeb s místem plnění v jiném členském státě podle § 9 odst. 1, s výjimkou poskytnutí služby,
které je v jiném členském státě osvobozeno od daně, osobě REGISTROVANE k dani v jiném členském státě
ř. 26 Ostatní uskutečněná plnění s nárokem na odpočet daně
– uvede se údaj o hodnotě veškerých ostatních plnění s nárokem na odpočet daně, která se neuvádí v předchozích řádcích přiznání
Re: poskytnutí služby do EU
Nedávno jsem to řešil, zjistil jsem na poslední chvíli, že DIČ nejde ověřit - čili buď je v něm chyba, nebo není plátce.
Tak jsem dal jsem ř. 21 a do SHL. Ukázalo se, že plátce nebyl a teď se to hold řeší.
Jinka píše, že když není odběratel registrovaný, patří to do ř. 26. V § 102 u souhrnného hlášení se taky píše "osobě registrované". Takže když se odběratel nezaregistruje (ač je povinen), do souhrnného hlášení to nepatří? To je pak mezinárodní daňová kontrola na pytel, což?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 2. 2014 13:08
Dobrý den, když poskytuji službu na Slovensko právnické osobě, která není plátce daně, fakturuji bez DPH a uvádím v daňovém přiznání na řádku 26?