Hlavní navigace

Zaokrouhlení v MONEY S3

• (neregistrovaný)

22. 2. 2014 13:37

Dobrý den,
    prosím o radu, jsem začátečník :) Když účtuji přijatou fakturu, kde mám např. ZD=1 269 Kč, DPH= 266,50 Kč, Celkem= 1 535,50 Kč, Celkem k úhradě 1 536 Kč (zaokrohlení 0,50 Kč) - tak jak se poprat s tím zaokrouhlením? ZD a DPH mi asi musí zůstat stejné podle dokladu, ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2014 11:18

Jindřiška (neregistrovaný)

Re: Zaokrouhlení v MONEY S3
      Zaokrouhlení dávám do 0% sazby s + nebo -. pokud máte DE, tak normálně V_117 režie, pokud účto tak 548. Daňově to neřeším. Nebo pokud chcete, tak vepište částku k úhradě a opravte výši daně, základ budete mít jiný, ale zdůvodnitelný podle rozdílu ze zaokrouhlení. Ono úplně správně by to mělo být tak, že dodavatel by měl zaokrouhlení dát do nějaké sazby, ale bohužel to se dělá velmi málo. :-(
      Pěkný den

• 23. 2. 2014 11:22

jajaa (neregistrovaný)

Mockrát Vám děkuji, už jsem něco na intrnetu prostudovala a dala to nakonec do té nulové sazby, ale to učtování - je chyba, když by mi např. u nákupu zboží to zaokrouhlení snížilo či zvýšilo cenu toho zboží? Nebo musím do těch nákladů na 548 rozúčtovat?

• 23. 2. 2014 11:44

Jindřiška (neregistrovaný)

my to dáváme na 548100 jako zaokrouhlení u zboží. Jde o halíře, které neřešíme. Jinak byste musela, jak píšete, přepočítat cenu zboží na skladě. Zvažte pracnost. Pokud prodáváte zboží v hodnotě 1-5 Kč, tak zaokrouhlení má vliv, pokud máte zboží dražší, tak např. u 1 000 Kč Vám to neudělá skoro nic.
      Pěkný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).