Re: výdaje % - názor
Pro vás, jak sama píšete, bude asi lepší výdaje podle skutečnosti - nebudete doplácet ZP. Paušál 80 % lze bez ohledu na to, kolik projezdíte skutečně. Paušál si ale uplatnit nemusíte! Řešila bych tak, že bych uplatnila výdaje skutečné, a byla ve ztrátě. Pokud ztrátu nefingujete, nemáte se ani ze strany FU čeho obávat. Navíc pokud vím, na OSVČ vedlejší moc kontroly nechodí. Jednou se vám třeba začne dařit a ztráta se vám bude hodit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2014 20:26
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na váš názor. Jsem OSVČ vedlejší činnost (jsem zaměstnaná a moment. na RD), mám malé příjmy cca 30 tis. a výdaje kolem 15 tis. ročně. Platím si silniční daň tzn.že si dávám paušál na vozidlo 4000,-/měsíčně takže každý rok bych tak byla ve ztrátě anebo se na výdaje vykašlu a přejdu na procenta tzn. že budu v zisku ale stejně mi daň vyjde 0,- (jedině na zdravotním poj. budu něco málo doplácet). a já teď nevím co je lepší jak z mé stránky tak i FÚ,jestli můžu mít každý rok tedy alespoň teď ze začátku ztrátu. Jak by jste to řešili vy? A co paušál na vozidlo mohu si ho uplatňovat ve výši 80% i když podle mého názoru neprojezdím tak velkou část, ale zákon to tak dovoluje ne? Moc děkuji za názory moc mi pomůžou v rozhodování. Díky