Re: Výživné bez exekuce
Pokud vám oznámil, že žádný papír nepotřebuje, potom zřejmě s minulým zam-telem žádný papír nesepsal. Dokud s vámi nesepíše dohodu, nemáte žádný právní důvod provádět pro výživné srážky. Za únor musíte přestat posílat výživné, pokračovat v exekucích a modlit se, aby exekutor nechtěl zdůvodnit prodlevu. Příp. dorovnat výpadek z vlastní kapsy (tyto peníze poté můžete požadovat po příjemci bezdůvodného obohacení).
Klidně se zde podělte o obsah SMS od zam-ce.
Re: Výživné bez exekuce
Děkuji za reakce! Rozumím správně tak, že i kdybych měla onu dohodu s minulým zaměstnavatelem s datem před všemi exekucemi, tak od roku 2014 stejně musím začít srážet exekuce dle pořadí? A tu případnou dohodu na výživné musím akceptovat dále, nebo z ní mohu dát k 1.1.2014 "výpověď?
Jinak dnes už nás kontaktoval i zaměstnancův právník, který nám řekl jak to je - je úsměvné, že se s ním ve všem shodnu - jen zaměstnanec to nějak nechce pochopit - jó nejhorší je srážka s blbcem:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 2. 2014 19:15
Dobrý den, prosím o radu - uvěřila jsem zaměstnanci a teď mám problém... Jedná se o to, že zaměstnanec má povinnost platit výživné, ale má k tomu pouze rozsudek (neobdrželi jsme exekuční příkaz). K tomu má spoustu dalších nepřednostních exekucí. Když jsem mu ještě v roce 2013 začala srážet exekuce, oznámil mi, že mu předešlý zaměstnavatel posílal jen to výživné a exekuce nikoli - tak jsem požadovala dohodu o srážkách s předchozím zaměstnavatelem (abych určila dle data pořadí) a on slíbil že přinese. Zatím mi odevzdal jednoduchou žádost o posílání výživného a přiložil mi k tomu příslušný rozsudek. Tak jsem srážela a odesílala výživné - teď jsem na něj uhodila, že když mi to do týdne nepřinese, tak mu prostě začnu srážet exekuce a výživné si bude platit sám - a on mi oznámil, že žádný papír nepotřebuje a že mi žádný nedá a bombarduje mě SMSkami s paragrafy, dle kterých mi dle něho nemusí nic dávat... Můžu rok 2013 zachránit tím, že dopočítám srážky na exekuce a odešlu je dle pořadí jak došly? A mohu tedy od mzdy za únor 2014 prostě jen přestat posílat výživné a posílat srážky dle exekucí? Nebo Vás napadá jiné řešení? Moc děkuji!