Re: kontrola DPH na Fú
Dodací listy jsme dodali, přepravu si zajišťoval sám podnikatel a vozil si to do svého skladu, mají pouze objednávku, a stejně je to málo pro FÚ, právě že už mě to připadá, že to zkrátka nechtějí vyplatit, když s nimi nechce firma, která nám to prodala komumńikovat...
Pokud je nekontaktní dodavatel, je to dost problém, tady skutečně je dobré, aby vás bránil odborník.
Jaké máte svědky, že zboží bylo převzato, byl u toho někdo jiný, než pan podnikatel?
Je možné např. prokázat dle výrobních čísel apod. některé skladové položky?
A co třeba se inspirovat rozsudkem Soudního dvora EU z 21.6.2012
C-80/11: Nárok na odpočet stanovený směrnicí nemůže být v zásadě omezen.Otázka, zda DPH splatná za předchozí nebo následující prodeje týkající se dotčeného zboží byla nebo nebyla zaplacena do státní pokladny, nemá vliv na nárok na odpočet DPH na vstupu.Členské státy mohou odmítnout přiznat tento nárok, je-li z hlediska objektivních okolností prokázáno, že došlo k uplatnění tohoto nároku podvodně nebo zneužívajícím způsobem. Soudní dvůr konstatuje, že je na daňovém orgánu, že osoba povinná k dani věděla nebo musela vědět, že k takovému podvodu došlo.
>>>>>>>>>Ďobrý den,
>>>>>>>>>mám prosbu, měli jsme kontrolu na DPH, doklady vše v
>>>>>>>>>pořádku, byli se i podívat na sklad, ale stále je jím
>>>>>>>>>to málo, aby vrátili NO DPH, jedná se sice o dost
>>>>>>>>>velikou částku, a tak nám napsali výzvu, abychom to
>>>>>>>>>znovu
>>
>A co třeba se inspirovat rozsudkem Soudního dvora EU z
>21.6.2012
>C-80/11: Nárok na odpočet stanovený směrnicí nemůže
>být v zásadě omezen.Otázka, zda DPH splatná za předchozí
>nebo následující prodeje týkající se dotčeného zboží
>byla nebo nebyla zaplacena do státní pokladny, nemá
>vliv na nárok na odpočet DPH na vstupu.Členské státy
>mohou odmítnout přiznat tento nárok, je-li z hlediska
>objektivních okolností prokázáno, že došlo k uplatnění
>tohoto nároku podvodně nebo zneužívajícím způsobem.
>Soudní dvůr konstatuje, že je na daňovém orgánu,aby dokázal že osoba
>povinná k dani věděla nebo musela vědět, že k takovému
>podvodu došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 2. 2014 10:46
Ďobrý den,
mám prosbu, měli jsme kontrolu na DPH, doklady vše v pořádku, byli se i podívat na sklad, ale stále je jím to málo, aby vrátili NO DPH, jedná se sice o dost velikou částku, a tak nám napsali výzvu, abychom to znovu dokázali, jelikož firma od které bylo zboží koupeno, s nimi nechce komunikovat, nevíte jakým důkazem to máme prokázat. Když jsem volala na FÚ, tak mi řekli, že nějakým důkazem....
neporadíte někdo, kdo jste se s takovou situací setkal????
Děkuji