Re: Vratná kauce - nájemní smlouva?
Jedna možnost je: Pokud mate doklad, obraťte se na notáře, který vyřizoval pozůstalost. Pokud nemáte doklad, nejspíš jste o peníze přišla.
Jiná možnost: Nový majitel mohl převzít byt se všemi závazky a pohledávkami, kterými byl zatížen, tedy nejspíš i s vaší platnou nájemní smlouvou, ve které je kauce uvedena. Pak se obraťte na něj, poté na soud.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
24. 2. 2014 23:26
Dobrý den,
mohla bych požádat o radu ohledně navrácení vratné kauce? Při podpisu smlouvy jsem majitelce poskytla vratnou kauci. Po smrti majitelky však dědicové byt prodali. S novým majitelem jsem novou nájemní smlouvu nepodepsala, platí tedy zřejmě původní nájemní smlouva. Nyní při skončení nájmu se nový majitel distancuje od splacení vratné kauce s tím, že se ho netýká.
Po kom mám splacení vratné kauce žádat? Po novém majiteli bytu, po dědicích, nebo jsem o vratnou kauci smrtí paní majitelky přišla?
Děkuji za jakékoliv reakce,
R. Novotná