Re: Prac. sml. na dobu určitou
Ono je to tak těžké, jsme v práci 3 i s ním, potřebuju s ním věci řešit každý den, na nemocenskou bych šla, jenže mi to zase svědomí nedovolí, protože mojí práci tady nikdo neumí, je to tak složité, člověk má pocit, jako kdyby tím, že otěhotněl udělal největší průser světa :-(
Vy máte svědomí, bojíte se jít na nemocenskou, ale on nemá svědomí vás vyšachovat. Jednak budete bez práce, pokud otěhotníte podruhé nemusíte již dostat mateřskou (pokud prošvihnete ochrannou dobu), neměla byste nárok na odstupné....
Užívejte si těhotenství a nenechte se převědčit, že je to průser. Kolik bezdětných žen by dalo vše být na vašem místě.
přesně tak, jak píše jasná,
1. nikdo neví co bude za tři nebo čtyři roky, až budete mít po RD, třeba už tento zaměstnavatel ani nebude existovat
2. třeba ani nebude žádné odstupné vyplácet, nevíte jak to bude se školkou a pod. a budete muset třeba skončit sama také bez odstupného
3. třeba budou jiné zákony
bodem 2 můžete argumentovat až příjde s návrhem na změnu PS a vy budet odmítat podepsat
Taky si o sobě myslím, že mám svědomí, ale kdyby mi na rovinu řekl co vám, velice rychle by někam zalezlo (to svědomí) a na rovinu bych mu řekla, že taky můžu na minutu jít na neschopenku a ať si chlapec srovná priority.
Změna smlouvy by znamenala to, že po RD na pracáku byste dostala jen symbolickou podporu.
No víte ono je to těžké pro obě strany. Vám samozřejmě nikdo nikdy nemůže nařizovat nebo od vás chtít abyste otěhotněla kdy jemu se to hodí.
Na druhou stravu v tomto případě chápu i zaměstnavatele, protože , jak píšete je to práce, kterou nikdo jiný nezná, není tak jednoduché asi za vás najít náhradu. Příště se asi bude zdráhat na takové místo přijmout mladou ženu.
Zkuste se nějak rozumně domluvit, třeba jen tak vybuchl v náhlém vzteku, že mu odejdete a bude mít problém s náhradou za vás.
Zkuste mu navrhnout, že pokud to půjde budete chodit do práce a zapracujete za sebe novou sílu a vaše další působení budete případně řešit až po vašem návratu z RD. Rozhodně teď žádné ukončení PP nepodepisujte. Nikdo neví, co bude za 3 roky, třeba budete mít další dítě a bude z toho 6 let, nebo zaměstnavatel už vůbec nebude existovat.
Tak těžká práce to není, jen jsme tu 3 a prostě tu mou práci za mě ani šéf ani kolega neudělají :-( Jinak práce těžká není, bere si sem většinou holky hned po škole, aby si je mohl "vychovat". Právě proto, že je mi jasné, že je to na obě strany, tak ve mě pořád hlodá to svědomí... To že tu budu dokud budu moct ví. Ukončení pracovního poměru po mě nechce, jen chce změnit smlouvu na dobu určitou, která by končila dnem, kdy se budu mít vrátit po RD. Sám prý totiž v tuto chvíi neví, jestli mě bude chtít zpátky...
Tak mu řekněte, že za 3 roky se toho může změnit hodně a případnou výpověď nebo navrhnout dohodu o skončení , může řešit až potom. Svědomí ve vás hlodat až tak nemusí, pokud to není specializovaná práce, tak si prostě vezme jinou holku, vy ji zaučíte a za 3 roky se uvidí. Teď opravdu žádnou změnu na dobu určitou nepodepisujte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 2. 2014 7:58
Dobré ráno, otěhotněla jsem, mám smlouvu na dobu neurčitou a zaměstnavatel po mě chce, abychom sepsali dodatek, ve kterém měníme tuto smlouvu na dobu určitou s tím, že by trvala do té doby, než se budu mít vrátit z rodičáku. Na rovinu mi řekl, že pokud to nezměníme, stejně by mě nějakým způsobem "donutil" podepsat dohodu, nechce platit odstupné. Co by pro mě tato změna smlouvy znamenala kromě toho, že samozřejmě po rodičáku budu bez práce? Děkuji