Re: Souběh zaměstnání při DPP
Děkuji vám za radu. Udělám to tak, jak píšete.
Prohlášení jsem podepsala u obou zaměstnavatelů. U prvního jsem uvedla, že žádám o slevu na dani jen na měsíce květen a červen. A u toho druhého jsem taky žádala o slevu, ale jen na měsíce únor a březen. Na dani se neodvedlo nic, jelikož jsem uplatnila slevu. Akorát v tom zaměstnání byl příjem vyšší a odváděla se na FÚ záloha. Tak si myslím, že bych ty penízky mohla dostat zpět.
Jak píšete, stejně už je pozdě na žádost o RZD pozdě.
Ale stejně by mě zajímalo, pokud bych zažádala o RZD v termínu, tak by mi to mohl zaměstnavatel provést??
Re: Souběh zaměstnání při DPP
Měla jste u všech zaměstnavatelů podepsané prohlášení poplatníka, nepřekrývalo se, ale navazovalo. Mohla jste požádat o RZD. Tak příště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2014 16:26
Dobrý den, moc bych vás prosila o vysvětlení, kdy se jedná o souběh zaměstnání.
V roce 2013 jsem měla uzavřenou DPP u jednoho zaměstnavatele od 2.1.2013 do 20.6.2013. Ale příjem mi byl zúčtován pouze v květnu a červnu.
U druhého zaměstnavatele jsem měla uzavřenou DPP od 1.2.2013 do 31.3.2013. Příjem mi byl zúčtován v únoru a březnu.
Jedná se o souběh zaměstnání, když byly uzavřené dvě DPP ve stejném období nebo se to bere, kdy byl zaúčtován příjem??
Od 1.7.2013 - doposud jsem na HPP.
Mohla bych požádat o roční zúčtování daně u zaměstnavatele nebo jsem povinná si sama podat DAP??
Děkuji za pomoc.