Re: Souběh zaměstnání při DPP
Děkuji vám za radu. Udělám to tak, jak píšete.
Prohlášení jsem podepsala u obou zaměstnavatelů. U prvního jsem uvedla, že žádám o slevu na dani jen na měsíce květen a červen. A u toho druhého jsem taky žádala o slevu, ale jen na měsíce únor a březen. Na dani se neodvedlo nic, jelikož jsem uplatnila slevu. Akorát v tom zaměstnání byl příjem vyšší a odváděla se na FÚ záloha. Tak si myslím, že bych ty penízky mohla dostat zpět.
Jak píšete, stejně už je pozdě na žádost o RZD pozdě.
Ale stejně by mě zajímalo, pokud bych zažádala o RZD v termínu, tak by mi to mohl zaměstnavatel provést??
Re: Souběh zaměstnání při DPP
Měla jste u všech zaměstnavatelů podepsané prohlášení poplatníka, nepřekrývalo se, ale navazovalo. Mohla jste požádat o RZD. Tak příště.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
25. 2. 2014 16:26
Dobrý den, moc bych vás prosila o vysvětlení, kdy se jedná o souběh zaměstnání.
V roce 2013 jsem měla uzavřenou DPP u jednoho zaměstnavatele od 2.1.2013 do 20.6.2013. Ale příjem mi byl zúčtován pouze v květnu a červnu.
U druhého zaměstnavatele jsem měla uzavřenou DPP od 1.2.2013 do 31.3.2013. Příjem mi byl zúčtován v únoru a březnu.
Jedná se o souběh zaměstnání, když byly uzavřené dvě DPP ve stejném období nebo se to bere, kdy byl zaúčtován příjem??
Od 1.7.2013 - doposud jsem na HPP.
Mohla bych požádat o roční zúčtování daně u zaměstnavatele nebo jsem povinná si sama podat DAP??
Děkuji za pomoc.