Re: Zaměstnanec + OSVČ(DPH)
Co znamená přvýdělek? Jako OSVČ? V jiné činnosti? Nebo myslíte někde v zaměstnání dohodu?
Jnak limit pro DPH:
Obrat 1 milion Kč
Plátcem DPH se staneme, pokud náš obrat za předchozích nejvýše 12 kalendářních měsíců dosáhne 1 milion Kč. Obrat musíme tedy sledovat po ukončení každého měsíce za 12 měsíců zpětně.
Dobrý den,já už to dopředu počítám(DPH),protože ten obrat 750.000,-platí od 1.1.2015(nebo mi něco uniklo?) a bude se počítat zpětně(12 měs.).Zaměstnanec je v HPP na zkrác.pp,a proto ta hospůdka.Aby si přivydělal,chce fakturovat jinde pomocné práce párkrát do roka.Vím,že je to trochu zamotané..
Dotaz pro "anužka" - z čeho čerpáte, že platí od 1.1.2015?
obrat pro DPH 750tis
A pozor: pokud pronajímá bytové/nebytové prostory pro tyto účely se to také započítává od obratu!!
Jinak změna obratu pro plátcovství DPH:
Zákon 458/2011 - o změně zákonů souvisejících se zřízením jednoho inkasního místa. Část Sedmá - čl. XIII, bod 1.
Účinnost od 1.1.2015
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
26. 2. 2014 16:26
Dobrý den,mám komplikovanější dotaz.Zaměstnanec( HPP) má vedlejší činnost v pohostinství(malá hospůdka).Není plátcem DPH a ani jim nechce být.Když bude mít ještě další "přivýdělek" v jiném oboru,bude se do " mezní částky" 750.000,-(DPH) započítávat i tento další výdělek? Asi ano,že? Děkuji za odpovědi.