Re: Student DPP
Budete započítávat ty příjmy, že kterých byla odvedena zálohová daň.
Tedy příjmy ze zaměstnání, kde jste podepsala prohlášení byla daň buď nula nebo odvedena záloha.
U těch ostatních záleží na tom, kolik jste si na DPP vydělala. Pokud do 5.000,- Kč, byla to daň srážková, pokud více než 5.000,- Kč, byla to daň zálohová.
Nebude, každý měsíc jiná, podle výdělku. Vyžádejte si ve všech zaměstnáních potvrzení o zdanitelných příjmech a tam bude zapsán jen ten příjem, který byl daněn zálohovou daní a podle toho si potom uděláte daň. přiznání. Nebo už potvrzení o zdan. příjmech máte?
Aha, ale to není Váš problém, mají povinnost potvrzení vydat, když si o něj zažádáte. Pokud si to i přesto chcete připravit sama a dát jim to podepsat tak můžete.
tiskopis zde: http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5460_21.pdf
Budete ale muset "rozpitvat" celý loňský rok u tohoto zaměstnavatele. Na té sjetině máte co? Jednotlivé měsíce?
Bohužel ano. prý to z programu nejede a on to neumí.
A to kolegyně je u něj na HPP + DPP a vyjel jí to jen z toho HPP také si musí asi sama dopočítat protože ta má nárok si daň dle mého sečíst a dohromady a dát do DPFO. Je to děsný, ale pokud chci udělat DPFO musím se postarat sama.
jiný příjem
>>>>>>>jednou 4.000,- potom 7.000,-- a pořád tak nějak na
>>>>>>>přeskáčku. bude to tedy celé zálohová?
>>>>>>
>>>>>>Nebude, každý měsíc jiná, podle výdělku. Vyžádejte si
>>>>>>ve všech zaměstnáních potvrzení o zdanitelných
>>>>>>příjmech a tam bude zapsán jen ten příjem, který byl
>>>>>>daněn
>>>>>>zálohovou daní a podle toho si potom uděláte daň.
>>>>>>přiznání. Nebo už potvrzení o zdan. příjmech máte?
>>>>>
>>>>>Právě že v jedné firmě mi ho nejsou schopni
>>>>>vytisknout
>>>>>že u dohod jim to nejde a mám jen sjetinu příjmů, Ať
>>>>>si to prý sama připravím a kdyžtak mi to podepíše.
>>>>>:-((
>>>>>
>>>>Aha, ale to není Váš problém, mají povinnost
>>>>potvrzení
>>>>vydat, když si o něj zažádáte. Pokud si to i přesto
>>>>chcete připravit sama a dát jim to
>>>>podepsat
>>>>tak
>>>>můžete.
>>>>
>>>>
>>>>tiskopis
>>>>zde:
>>>>http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5460_21.pdf
>>>>
>>>>Budete ale muset "rozpitvat" celý loňský rok u tohoto
>>>>zaměstnavatele. Na té sjetině máte co? Jednotlivé
>>>>měsíce?
>>>
>>>Na sjetině mám všechny hotovostní doklady mě
>>>vyplacené
>>>v roce 2013. tedy jako čistý příjem.
>>
>>Takže byste si ještě měla sama spočítat, kolik byla
>>hrubá mzda a kolik bylo sraženo? To snad nemyslí
>>vážně...
>
>Bohužel ano. prý to z programu nejede a on to neumí.
>A to kolegyně je u něj na HPP + DPP a vyjel jí to jen
>z toho HPP také si musí asi sama dopočítat protože ta
>má nárok si daň dle mého sečíst a dohromady a dát do
>DPFO. Je to děsný, ale pokud chci udělat DPFO musím se
>postarat sama.
Tyto informace zjistíte ze mzdového listu, který by měl zaměstnavatel vést. Zkuste si ho vyžádat.
Nebo zaměstnavatele požádejte písemně s odkazem na § 38j odst. 3 zákona o daních z příjmů:
Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do 10 dnů od podání žádosti doklad o údajích na mzdovém listě, jehož kopii je povinen uchovat a který obsahuje údaje o výši měsíčních příjmů podléhající zdanění za každý kalendářní měsíc a souhrnné údaje rozhodné pro výpočet
a) základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob, zaměstnaneckého zvýhodnění a daňového zvýhodnění,
b) základu daně a daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně.
No jo zapomněla bych na ty odvody ZP a SP. tak ale kdyby mi aspoň vytiskl ty mzdové listy tak to snad zvládnu. Měli by mi vracet penízky a nerada bych o ně přišla:-(
Ještě jednou dotaz nevíte pokud by tu daň odvedli jako srážkovou a měla být zálohová mohu si to já udělat dobře a počítat s ní v přiznání?
Děkuji moc za Vaše rady a podporu.
Pokud by odvedli srážkovou a měla být zálohová, měli by si to opravit, to za prvé. A jestli Vám na potvrzení o zdanitelných příjmech (které jim předpřipravíte) uvedou, že byla daň zálohová, tak si uděláte DP. To je potom problém paní účetní, že Vám podepíše cokoliv co jí připravíte, aniž by si daň skutečně opravila
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
27. 2. 2014 14:32
Dobrý den prosím o radu. Já jako student mám dohody o provedení práce u více zaměstnavatelů u jednoho měla podepsané růžové prohlášení. Když si budu dělat DPFO tak tam započítám všechny příjmy ze všech DPP a i sražené zálohy z firmy kde prohlášení nebylo podepsáno, takže mi tu daň budou vracet?
Děkuji Verča