Re: Stavební práce - min. období x PDP
Já bych účtovala až v 2/2014, pokud tedy nejde o subdodávku a navazuje to na výnosy roku 2013.
PDP k datu DUZP na daň.dokladu.
Taky bych radši 2 faktury, ale přišlo mi to na jedné... Ve smlouvě je zmínka o tom, že bude fakturováno za každé dílčí plnění, ale není zmínka, že musí být každé na faktuře zvlášť. Na této je rozepsané, co je za co, ale jsou vyfakturována 2 dílčí plnění na jedné faktuře. Jedná se o opravy a ne o investice, takže se bojím to neproúčtovat do roku 2013. Nevím zda bude mít FÚ něco proti tomu, když bude část nákladů v roce 2013 a část v roce 2014 a k tomu PDP jen v 2/2014...
To by bylo nejjednodušší, šéfovi už jsem to taky říkala, ale nemíní s tím nic dělat, a musím si poradit s tím, co mám na stole... Je to s nimi někdy těžké, pro ně je papírování zbytečnost, tak hledám možnosti, jak to udělat aspoň co možná nejlíp tak, jak to je...
co chcete dávat přes časové rozlišení? Váš dodavatel bude mít evidentně výnosy 2014
Vy máte v roce 2013 vynaložené nějaké náklady?
Pokud si objednám vymalování a v prosinci mi někdo udělá dva nátěry, třetí v lednu tak účtuji o nákladech kdy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2014 7:36
Dostala jsem fakturu vystavenou v 2/2014 za provedené stavební práce. Na ní je rozepsáno položkově práce, které byly provedeny v roce 2013 a práce, které byly provedeny do 2/2014. Jak to bude s nákladama a s přenesením daňové povinnosti? Náklady budou do minulého roku a přenesení celé až za měsíc únor?