Re: Stavební práce - min. období x PDP
Já bych účtovala až v 2/2014, pokud tedy nejde o subdodávku a navazuje to na výnosy roku 2013.
PDP k datu DUZP na daň.dokladu.
Taky bych radši 2 faktury, ale přišlo mi to na jedné... Ve smlouvě je zmínka o tom, že bude fakturováno za každé dílčí plnění, ale není zmínka, že musí být každé na faktuře zvlášť. Na této je rozepsané, co je za co, ale jsou vyfakturována 2 dílčí plnění na jedné faktuře. Jedná se o opravy a ne o investice, takže se bojím to neproúčtovat do roku 2013. Nevím zda bude mít FÚ něco proti tomu, když bude část nákladů v roce 2013 a část v roce 2014 a k tomu PDP jen v 2/2014...
To by bylo nejjednodušší, šéfovi už jsem to taky říkala, ale nemíní s tím nic dělat, a musím si poradit s tím, co mám na stole... Je to s nimi někdy těžké, pro ně je papírování zbytečnost, tak hledám možnosti, jak to udělat aspoň co možná nejlíp tak, jak to je...
co chcete dávat přes časové rozlišení? Váš dodavatel bude mít evidentně výnosy 2014
Vy máte v roce 2013 vynaložené nějaké náklady?
Pokud si objednám vymalování a v prosinci mi někdo udělá dva nátěry, třetí v lednu tak účtuji o nákladech kdy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
28. 2. 2014 7:36
Dostala jsem fakturu vystavenou v 2/2014 za provedené stavební práce. Na ní je rozepsáno položkově práce, které byly provedeny v roce 2013 a práce, které byly provedeny do 2/2014. Jak to bude s nákladama a s přenesením daňové povinnosti? Náklady budou do minulého roku a přenesení celé až za měsíc únor?