Re: roční zúčtování i daňové přiznání
V prvním DP se vracelo 26898Kč (uplatněny jen děti), a od zaměstnavatele dostala 4230Kč (uplatněna jen hypo). Tzn. hypotéka dělá 27610Kč. Tj. z toho 15% je 4141,5.. a podle mých výpočtů by tedy spojením těchto dvou variant měla vracet cca 90 Kč. Jen nevím jak to sprváně zapsat do DP. Protože ve finále ona daň v daňovém přiznání neplatila, jí vycházel jen daňový bonus. Tedy nevím jestli se to vůbec do oddílu dodatečného přiznání vyplňuje.
V normálním RZD (bez všeho) se vrací malý přeplatek - kvůli zaokroulování. Takže když hypo dělá 4141, tak mi těch 4230 přijde akorát. Pak se ale v DP už měla dostat přesně na 26808. Jak jste docílili 26898 právě nechápu. Vy jste do DP neopsali čísla z potvrzení?
Opsali, jenže klientka měla potvrzení bez provedeného ročního zúčtování, a hypotéku mě nepřinesla. Takže my jsme dělali jen vyrovnání daně s uplatněním bonusu. Vyrovnáním daně se upravila daň ještě o 90 Kč víc. a tím že dělali vyrovnání i v zaměsnání to to vyrovnání o 90 Kč uplatnili i tam. Tedy byl rozdíl na dani uplatněn dvakrát (teď myslím mimo hypo a děti). Tedy nyní klientce mimo to, že podala souběžně za jeden rok dvě vyrovnání povinnost doplatit - vráti na Fú 90 Kč, a já se ptát jak to správně zapsat do daň. přiznání. prostě už se stalo, a ptám se jak to spravit. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 2. 2014 21:21
Dobrý den, přišla za mnou klientka, že si neuvědomila teď po roce... že za rok 2012 si nechala udělat roční zúčtování daně u zaměstnavatele kde uplatnila jen hypotéku a pak přišla za mnou abych udělala přiznání kde jsme uplatnili děti. V potvrzení ale neměla uvedeno že dělá roční zúčtování zaměstnavatel. Nyní na to přišla, a tak bychom to chtěli opravit, ale upřímně nikdy jsem takový případ neřešila a vůbec nevím co kam vyplnit. Poradíte mi?
1) v dodatečném uvedu vše jak mělo být???, tzn. příjmy dle potvrzení, potom daň skutečně sražená mínus co bylo vráceno a co daňový bonus? ten byl vyplacen až na základě daň. přiznání
ZD 266393 - hypotéka 27610 Kč, daň po slevě na popl. 10965. Toto je mi jasné. nyní postupuji dále k daňovým bonusům, dvě děti, 12 měsíců, zvýhodnění 26808. Ř. 74 nula, zbývá na daň. bonusu 15843Kč.Ale nově je sražená daň upravená o vyronání v zaměsnání "jen" 10965Kč, celkem tedy vychází, že by v daň. přiznání měla dostat 26808Kč.
v původním příznání vyšel ř. 74 také nula, ale zbytek na daň. bonusu byl 11703Kč a podle původně dodaného potvrzení ze zaměstnání bylo sraženo na dani 15195kč. Celkem tedy vraceli klientce v DAŇOVÉM PŘIZNÁNÍ 26898Kč.
Nevím jak to přesně zapsat do daňového přiznání, a co v oddíle pro dodatečné daň. přiznání. prosím moc o radu. Děkuji Renata