Re: DE staré závazky
to platilo kdysi jen pro ty, co vedli účetnictví, ale i na DE - přečtete si §23, odst. 3, písm a) bod 12
Neděste se, pokud Vám v DE nevznikl výdaj, nedodaňuje se ani teď. Když, tak se to týká odpisů neuhrazeného majetku, leasingu (i když to není reálné, aby byl Vám s takovým polhůtním závazkem nechali předmět leasingu), dále přichází v úvahu zřejmě § 23/8 a závazky jakožto odpočitatelné položky.
K Vašemu problému - ať si podnikatel nechá vystavit evidenci závazků u příslušných dodavatelů - v rámci nápravy nesrovnalostí. Pokud to bylo dříve uhrazeno (jako že nejspíš ano, vyřadíte z evedence) - do výdajů aktuálního roku to zcela jistě nedostanete.
tak já mám tedy jiný názor, ohledně Vaší odpovědi - "pokud Vám v DE nevznikl výdaj, nedodaňuje se"..
Jedná se o neuhrazené závazky, které jsou k 31. 12. po splatnosti déle než 36 měsíců, nebo jsou k rozvahovému dni promlčené (v žádném případě zde není uvedeno, že by se jednalo pouze o závazky, které již základ daně snížily), takže dle mého musí OSVČ staré závazky dodanit, i když nejsou uhrazené
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 3. 2014 10:22
Dobrý den, prosím o radu, mám to OSVČ, DE, plátce DPH.Má tu v evidenci faktury za telefon,naftu, přepravu, DPH uplatněno, tvrdí mě že to má zaplaceno ale ztratil doklad o zaplacení, je to vše z 2004-2007, můžu do deníku napsat platba neurčena a nedaňově? Díky moc