Re: DE staré závazky
to platilo kdysi jen pro ty, co vedli účetnictví, ale i na DE - přečtete si §23, odst. 3, písm a) bod 12
Neděste se, pokud Vám v DE nevznikl výdaj, nedodaňuje se ani teď. Když, tak se to týká odpisů neuhrazeného majetku, leasingu (i když to není reálné, aby byl Vám s takovým polhůtním závazkem nechali předmět leasingu), dále přichází v úvahu zřejmě § 23/8 a závazky jakožto odpočitatelné položky.
K Vašemu problému - ať si podnikatel nechá vystavit evidenci závazků u příslušných dodavatelů - v rámci nápravy nesrovnalostí. Pokud to bylo dříve uhrazeno (jako že nejspíš ano, vyřadíte z evedence) - do výdajů aktuálního roku to zcela jistě nedostanete.
tak já mám tedy jiný názor, ohledně Vaší odpovědi - "pokud Vám v DE nevznikl výdaj, nedodaňuje se"..
Jedná se o neuhrazené závazky, které jsou k 31. 12. po splatnosti déle než 36 měsíců, nebo jsou k rozvahovému dni promlčené (v žádném případě zde není uvedeno, že by se jednalo pouze o závazky, které již základ daně snížily), takže dle mého musí OSVČ staré závazky dodanit, i když nejsou uhrazené
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
1. 3. 2014 10:22
Dobrý den, prosím o radu, mám to OSVČ, DE, plátce DPH.Má tu v evidenci faktury za telefon,naftu, přepravu, DPH uplatněno, tvrdí mě že to má zaplaceno ale ztratil doklad o zaplacení, je to vše z 2004-2007, můžu do deníku napsat platba neurčena a nedaňově? Díky moc