Re: rodičovská dovolená
Rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele max. do tří let věku dítěte a nemá nic společného s rodičovským příspěvkem.
Zdravotní pojištění po dobu čerpání RD platí stát.
V době čerpání RD můžete nastoupit k jinému zaměstnavateli jenom pozor na § 304 zákoníku práce
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
2. 3. 2014 13:35
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené. Dítě má rok. U zaměstnavatele jsem si požádala o čerpání RD do tří let věku dítěte.
Na úřadu práce jsem si požádala o rodičovské v takové výši, že ji budu mít vyčerpanou když dceři budou dva roky a dva měsíce. Musím potom nastoupit do práce nebo můžu zůstat do tří let věku dcery doma a žít z úspor??
Jak je to potom se zdravotním pojištěním...musím si ho platit?
Můžu ve dvou letech dcery nastoupit do jiné práce a k stávajícímu zaměstnavateli nastoupit opět skutečně až v době kdy bude mít dcera tři roky?