Re: Neplátce DPH - poskytnutí služby do
Moc děkuji za rychlou odpověď. Ještě se k té osobě identifikované k dani chci zeptat. Když v některém měsíci nebudu fakturovat (je to spíše nárazové než pravidelné), chápu dobře (§101/6), že v těchto měsících nemusím podávat daňové přiznání? A můžu si jako osoba identifikovaná uplatňovat normálně i nároky na odpočet z mnou nakoupených služeb a zboží?
Děkuji.
Re: Neplátce DPH - poskytnutí služby do
pokud budete pouze poskytovat služby do EU, pak nepodáváte přiznání, ale pouze souhrnné hlášení s kódem 3
jako osoba identifikovaná k DPH nemáte nárok na odpočet DPH, to mají pouze plátci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2014 8:30
Dobrý den,
jsem neplátce a poskytuji služby /poradenství/ na Slovensko. Chci se zeptat, zda mi nevzniká jako neplátci povinnost se registrovat v Čechách nebo na Slovensku jako plátce DPH? Nebo zda můžu zcela "beztrestně" fakturovat bez daně jako to dělám v ČR? Můžete mi případně napsat i paragrafy, abych si to mohla přečíst?
Moc děkuji.