Re: Exekuce
Ale víme. Pokud Vám byly doručené exekuce v tom pořadí, jak píšete, tzn. že nejprve přišla exekuce na výživné, pak druhá exekuce na jiné výživné a pak přišla nepřednostní, tak to děláte špatně. Obě třetiny (plus případnou částku, zabavitelnou bez omezení) máte použít pro srážku výživného 1 a 2. Nepřednostní vůbec nemáte srážet, protože ta se může srážet pouze z 1. třetiny (kterou už máte zabavenou tím výživným).
A teď byla doručena exekuce z OSSZ, také přednostní. Pro ni srazíte, pokud něco zbude ke sražení po srážce výživného.
A pozor, jako vyživovanou osobu nesmíte započítávat to dítě, ve prospěch kterého je srážka výživného nařízena.
Re: Exekuce
Špatně jsem to napsala, už to vidím
časově první přišla ta nepřednostní až potom přišly obě dvě přednostní na výživné.
A teď nevím co s tou další přednostní která teď došla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2014 10:38
Prosím poradí mi někdo?
Zaměstnanec má dle pořadí 1. a 2. přednostní pohledávka na výživné a 3. mám nepřednostní
Teď počítám
1/3 na přednostní (někdy mi to nevyjde tak použiju i část druhé třetiny)
A druhá třetina na nepřednostní.
Nyní mi přišla další přednostní pohledávka - dluh u OSSZ. Mám přestat platit tu nepřednostní a posílat na OSSZ? Nebo mám pokračovat tak jak doposud?
Děkuju