Děkuji moc!!!
>>Dobrý den,
>>
>>již hodněkrát jsem četla v článcích na internetu,
>>které se týkaly příjmů z pronájmu nemovitosti toto:
>>(pro upřesnění, píši o bytě v os. vlastnictví)
>>
>>Pronajímatel dostává pravidelně měsíční částku od
>>nájemce. V této částce je zahrnuta platba "nájemného
>>(záloha na teplo, vodu, fond oprav, úklid, pojištění
>>atd.)", elektřiiny, internetu.
>>
>>Od příjmů si pronajímatel odečte zaplacené zálohy na
>>elektřinu a zálohy na teplo, teplou vodu a studenou
>>vodu.
>>
>>Příjem poplatníka je tedy pouze ve výši plateb
>>snížených o výše uvedené zálohy. Mohl byste mi někdo,
>>prosím,
>>říci, kde v ZDP se o tomto odečtení záloh píše?
>>Hledám, hledám a nikde nenacházím.
>>
>>Děkuji moc za pomoc.
>
>GFŘ D-6
>K § 9
>
>Ve smlově by bylo vhodné uvést rozdělení placených
>částek (nájem a zálohy na služby)
Ještě jednou prosím o radu
Pronajímatel má určitý příjem od nájemce (byt v os. vlastnictví, který spravuje Stavební bytové družstvo).
Do tohoto příjmu se tedy nezahrnují všechny výdaje, které naleznu ve Vyúčtování nákladů a záloh na služby poskytované v souvislosti s užíváním bytu? Konkrétně tedy tyto výdaje:
- odměny funkcionářů,
- záloha na teplo,
- záloha na teplou vodu (ohřev + voda),
- záloha na studenou vodu,
- pojištění,
- příspěvek ČSMBD,
- el. energie spol. prostor,
- odečty ÚT, leasing měřičů,
- splátka na úklid v domě,
- podíl vlastníka - NP,
plus ještě zálohu na el. energii také nezahrnuji do příjmů (vyúčtování od dodavatele el. energie).
Pokud pronajímatel platí internet a od nájemce má tento internet zaplacený v oné určité částce - ten se do příjmů již zahrnuje, chápu-li správně.
Ještě jednou moc děkuji za upřesnění.
Re: Ještě jednou prosím o radu
No právě že ve smlouvě je to napsáno špatně (smlouva by se opravila - prosím, nekamenujte mě za to, vím, že se to nesmí). Právník, který smlouvu sepisoval, říkal, že se mají výdaje oddělit, ale pronajímatel nepochopil jak, tak do smlouvy napsal pouze jednu částku...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2014 13:36
Dobrý den,
již hodněkrát jsem četla v článcích na internetu, které se týkaly příjmů z pronájmu nemovitosti toto:
(pro upřesnění, píši o bytě v os. vlastnictví)
Pronajímatel dostává pravidelně měsíční částku od nájemce. V této částce je zahrnuta platba "nájemného (záloha na teplo, vodu, fond oprav, úklid, pojištění atd.)", elektřiiny, internetu.
Od příjmů si pronajímatel odečte zaplacené zálohy na elektřinu a zálohy na teplo, teplou vodu a studenou vodu.
Příjem poplatníka je tedy pouze ve výši plateb snížených o výše uvedené zálohy. Mohl byste mi někdo, prosím, říci, kde v ZDP se o tomto odečtení záloh píše? Hledám, hledám a nikde nenacházím.
Děkuji moc za pomoc.