Re: přiznání k dani FO za zaměstnance a
Jste úžasná. Tak jednoduše napsané. Pokyny pročtu.
Paragrafy jsou na zbláznění. Paragraf ten s odkazem na ten paragraf, pokud splníte podmínky a ty a ty odstavce toho a toho paragrafu, takže pořád hledat a číst, až se do toho člověk zamotá.
děkuji a hezkou neděli
Jarka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2014 14:41
Dobrý den,
prosím o radu. Přišel za mnou soused, že skončil v práci, jako zaměstnanec. Firma končí, na starosti to má daňový poradce a nechtějí zúčtovat daně zaměstnancům. Prý až v červnu. Soused ale chce uplatnit úroky z úvěru a penzijní připojištění jako každý rok. Tak jsem mu chtěla pomoci. Vyplňuji tedy přiznání k dani a nejsem si jista, když má potvrzení o příjmech a tam má zaškrtnuto, že uplatňoval po celý rok slevu na poplatníka (bonusy žádné), zda může nebo ne, uplatňovat znovu slevu na poplatníka v přiznání.
Kdyby ne, tak by spíš doplácel a nevyplatilo se mu to. A to se mi nezdá. Když mu každý rok v práci vraceli podobnou částku, která mi v přiznání vyšla po uplatnění slevy.
Pročítám příslušné paragrafy, ale nejsem z toho moudrá.
předem děkuji za každou radu
Jarka