Re: přiznání k dani FO za zaměstnance a
Jste úžasná. Tak jednoduše napsané. Pokyny pročtu.
Paragrafy jsou na zbláznění. Paragraf ten s odkazem na ten paragraf, pokud splníte podmínky a ty a ty odstavce toho a toho paragrafu, takže pořád hledat a číst, až se do toho člověk zamotá.
děkuji a hezkou neděli
Jarka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
9. 3. 2014 14:41
Dobrý den,
prosím o radu. Přišel za mnou soused, že skončil v práci, jako zaměstnanec. Firma končí, na starosti to má daňový poradce a nechtějí zúčtovat daně zaměstnancům. Prý až v červnu. Soused ale chce uplatnit úroky z úvěru a penzijní připojištění jako každý rok. Tak jsem mu chtěla pomoci. Vyplňuji tedy přiznání k dani a nejsem si jista, když má potvrzení o příjmech a tam má zaškrtnuto, že uplatňoval po celý rok slevu na poplatníka (bonusy žádné), zda může nebo ne, uplatňovat znovu slevu na poplatníka v přiznání.
Kdyby ne, tak by spíš doplácel a nevyplatilo se mu to. A to se mi nezdá. Když mu každý rok v práci vraceli podobnou částku, která mi v přiznání vyšla po uplatnění slevy.
Pročítám příslušné paragrafy, ale nejsem z toho moudrá.
předem děkuji za každou radu
Jarka