Prohlášení

• (neregistrovaný)

9. 3. 2014 14:59

dobrý den, omlouvám se za dotaz.
    Kdo prosím vyplňuje v růžovém prohlášení oddíl
    III. prohlašuji, že (odpočty úroků z hypotéky)
    a na str. 4 nezdanitelné části základu daně b) zaplacené úroky z hypotéky, životní, penzijní atd.
    mzdová účetní nebo zaměstnanec?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2014 15:02

Katka2 (neregistrovaný)

Re: prohlášení
      Teoreticky celé prohlášení vyplňuje zaměstnanec.
      Prakticky ho 99% z nich zvládne akorát tak podepsat a ještě mají řeči, že mzdová otravuje.

• 9. 3. 2014 15:06

. (neregistrovaný)

Při neděli
      Doplnila jsem do prohlášení tužkou informace, znala jsem poměry zaměstnance a chtěla jsem pomoci. Zaměstnanec formulář vzal, vše hezky vyplnil, podepsal a vrátil zpět. Pak si povzdechl "to mi to ale dalo práce, abych to vyplnil přesně tím Vaším písmem, paní účetní"

• 9. 3. 2014 15:07

eduardR (neregistrovaný)

děkuji takže v praxi to zaměstnanec podepíše a podle toho, co jednou za rok donese např. potvrzení z hypotéky nebo potvrzení o zapl. životním pojištění, tak to dopíše mzdová účetní do prohlášení?
      děkuji

• 9. 3. 2014 15:27

. (neregistrovaný)

V žádné případě, to musí doplňovat zaměstnanec

Mzdová účetní může stvrdit, že nárok na uznání slevy na dani poplatník prokázal - druhá strana dole

Ale aby "natvrdo" něco doplňovala do prohlášení za zaměstnance - to ne (může mu poradit co kam napsat)
      Něco jiného je firma o 5ti zaměstnancích, něco jiného když má mzdová účetní zpracovat 500 mezd. To pak nezbyde čas ani na tu poradu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).