Re: prohlášení
Při neděli
Doplnila jsem do prohlášení tužkou informace, znala jsem poměry zaměstnance a chtěla jsem pomoci. Zaměstnanec formulář vzal, vše hezky vyplnil, podepsal a vrátil zpět. Pak si povzdechl "to mi to ale dalo práce, abych to vyplnil přesně tím Vaším písmem, paní účetní"
děkuji takže v praxi to zaměstnanec podepíše a podle toho, co jednou za rok donese např. potvrzení z hypotéky nebo potvrzení o zapl. životním pojištění, tak to dopíše mzdová účetní do prohlášení?
děkuji
V žádné případě, to musí doplňovat zaměstnanec
Mzdová účetní může stvrdit, že nárok na uznání slevy na dani poplatník prokázal - druhá strana dole
Ale aby "natvrdo" něco doplňovala do prohlášení za zaměstnance - to ne (může mu poradit co kam napsat)
Něco jiného je firma o 5ti zaměstnancích, něco jiného když má mzdová účetní zpracovat 500 mezd. To pak nezbyde čas ani na tu poradu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2014 14:59
dobrý den, omlouvám se za dotaz.
Kdo prosím vyplňuje v růžovém prohlášení oddíl
III. prohlašuji, že (odpočty úroků z hypotéky)
a na str. 4 nezdanitelné části základu daně b) zaplacené úroky z hypotéky, životní, penzijní atd.
mzdová účetní nebo zaměstnanec?
Děkuji za odpověď