Re: prohlášení
Při neděli
Doplnila jsem do prohlášení tužkou informace, znala jsem poměry zaměstnance a chtěla jsem pomoci. Zaměstnanec formulář vzal, vše hezky vyplnil, podepsal a vrátil zpět. Pak si povzdechl "to mi to ale dalo práce, abych to vyplnil přesně tím Vaším písmem, paní účetní"
děkuji takže v praxi to zaměstnanec podepíše a podle toho, co jednou za rok donese např. potvrzení z hypotéky nebo potvrzení o zapl. životním pojištění, tak to dopíše mzdová účetní do prohlášení?
děkuji
V žádné případě, to musí doplňovat zaměstnanec
Mzdová účetní může stvrdit, že nárok na uznání slevy na dani poplatník prokázal - druhá strana dole
Ale aby "natvrdo" něco doplňovala do prohlášení za zaměstnance - to ne (může mu poradit co kam napsat)
Něco jiného je firma o 5ti zaměstnancích, něco jiného když má mzdová účetní zpracovat 500 mezd. To pak nezbyde čas ani na tu poradu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
9. 3. 2014 14:59
dobrý den, omlouvám se za dotaz.
Kdo prosím vyplňuje v růžovém prohlášení oddíl
III. prohlašuji, že (odpočty úroků z hypotéky)
a na str. 4 nezdanitelné části základu daně b) zaplacené úroky z hypotéky, životní, penzijní atd.
mzdová účetní nebo zaměstnanec?
Děkuji za odpověď