Re: Ukončení životního pojištění
I když to není můj dotaz, napíšu doplňující otázku. Vím, že se dodaňuje uplatněné životní pojištění za celou dobu zpětně - opravdu tedy když třeba někdo po 20ti letech zruší pojistku, tak bude muset dohledat všechny uplatněné částky a dodanit celých 20 let. Nebo jsem to špatně pochopila. Moc díky za názory a omlouvám se za vstup do cizí zprávy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
10. 3. 2014 8:31
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak postupovat v případě, kdy jsem ukončila životní pojištění po třech letech a to k 7/2013. Odvedené pojistné jsem si uplatňovala na snížení základu, za ty 3 roky to bylo cca 11000,- celkem. Pokud jsem se správně dívala, tak podám sama daňové přiznání a tuto částku uvedu do podle §10 do ostatních příjmů, je to tak? A ještě by mě zajímalo, jaká je nyní hranice částky, kdy toto musím zdanit, je to 10 000,- u ostatních příjmů?
Děkuji za radu.