Re: Jsem oprávněná vydobropisovat nedopl
Laicky - nevím jak to dělají a zdůvodňují. Dle mého názoru - pojistný podvod (mají nadhodnoceno a počítají s neuhrazením), následný ODD je sleva, kterou už pojištovně nikdo nehlásí. Jistá firma (výměna čelního skla) dokonce vytiskne dva příjm. pokladní doklady, Jeden na doplatek (dph) ponížený o "bonus 500 až 1000kč dle ceny" a druhý na doplatek této částky. Tam bych opravdu chtěla být zodpovědná za pokladnu i účto.
Ale třeba to někdo tady dělá a napíše jak to lze legálně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
10. 3. 2014 22:44
Dobrý večer,
omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale setkala jsem se s takovou informací poprvé, proto zde raději zkusím ověřit. Pokud opravím někomu auto na zakázku a přijde mi od pojišťovny platba za opravu vozu, která bude krácená (pojišťovna zkrátka neuzná celkovou výši fakturované částky), mohu ten nedoplatek vydobropisovat pokud se o něj nechci soudit nebo použít opr. položky? Osobně bych si myslela, že nedoplatek Fa vydobropisovat nemůžu, ale slyšela jsem o tomto způsobu od 2 účetních, které ho používají. Takže moje otázka je: jaký názor máte vy zde?