Daňové přiznání matka

• (neregistrovaný)

13. 3. 2014 15:59

Dobrý den,

prosím Vás o radu.

V červenci jsem nastoupila po rodičovské dovolené do práce. Protože nemám náplň práce na 8 hodin, uzavřeli jsme dodatek k pracovní smlouvě na zkrácený pracovní úvazek na 5 hodin denně. Za rok 2013 mám tudíž příjem něco málo přes 48 tisíc korun hrubého, mám podepsané prohlášení, takže jsem daň neplatila.

Manžel je OSVČ - náklady paušálem - takže si děti nemůže uplatnit.

Můžu podat soukromě daňové přiznání a uplatnit si odpočitatelnou položku na sebe a daňové zvýhodnění na děti - tudíž získat toto zvýhodnění vyplaceno???

U zaměstnavatele si už požádat nestihnu.

Děkuji moc za rady...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2014 16:24

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání matka
      Jestli máte minimálně 48000 hrubého, podejte. Jestli 47999, nepodávejte

• 13. 3. 2014 17:07

smr (neregistrovaný)

vy si určitě podejte daňové přiznání. manžel si však může uplatnit slevu na dani na děti, paušál se týká pouze nákladů v podnikání. a na vás by si manžel nemohl uplatnit slevu na dani? máte příjem pouze 48.0000,-. pokud nebyli ještě jiné dávky. uplatnit slevu na Vás může, pokud jste měla příjem do 68.000,- Kč

• 13. 3. 2014 17:16

. (neregistrovaný)

Příspěvek od "smr" neberte vážně. Jak jste psala, Váš manžel je OSVČ, který uplatňuje výdaje procentem z příjmů (náklady paušálem je paskvil, bohužel hojně šířený). Takže nemůže uplatnit daňové zvýhodnění na děti ani nemůže uplatit slevu na manželku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).