Re: Daňové přiznání matka
vy si určitě podejte daňové přiznání. manžel si však může uplatnit slevu na dani na děti, paušál se týká pouze nákladů v podnikání. a na vás by si manžel nemohl uplatnit slevu na dani? máte příjem pouze 48.0000,-. pokud nebyli ještě jiné dávky. uplatnit slevu na Vás může, pokud jste měla příjem do 68.000,- Kč
Re: Daňové přiznání matka
Příspěvek od "smr" neberte vážně. Jak jste psala, Váš manžel je OSVČ, který uplatňuje výdaje procentem z příjmů (náklady paušálem je paskvil, bohužel hojně šířený). Takže nemůže uplatnit daňové zvýhodnění na děti ani nemůže uplatit slevu na manželku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
13. 3. 2014 15:59
Dobrý den,
prosím Vás o radu.
V červenci jsem nastoupila po rodičovské dovolené do práce. Protože nemám náplň práce na 8 hodin, uzavřeli jsme dodatek k pracovní smlouvě na zkrácený pracovní úvazek na 5 hodin denně. Za rok 2013 mám tudíž příjem něco málo přes 48 tisíc korun hrubého, mám podepsané prohlášení, takže jsem daň neplatila.
Manžel je OSVČ - náklady paušálem - takže si děti nemůže uplatnit.
Můžu podat soukromě daňové přiznání a uplatnit si odpočitatelnou položku na sebe a daňové zvýhodnění na děti - tudíž získat toto zvýhodnění vyplaceno???
U zaměstnavatele si už požádat nestihnu.
Děkuji moc za rady...