Re: odečet na manželku_příjmy do 68000
do příjmů manželky 68 tis se podpora v nezaměstnanosti počítá. Dávky st.soc.podpory jsou sociální dávky- dávky v hmotné nouzi,příspěvek na bydlení, rodič.příspěvek. Podpora v nezam. ne.
Mzda se zahrnuje v hrubé. Tj. podpora 45800 a hrubý příjem 26000 je přes 68 tis a slevu na manželku nelze uplatnit.
děkuji, paní Renato, myslela jsem si to, ale pak mě zmátl ten pojem, děkuji. A vám nepřijde divné, že se sčítá hrubá s čistou ...? příjem ze zaměstnání a dávky z ÚP které jsou netto ? přijde mi to nelogické, určitě to nerozporuji, jen mi to prostě přijde "divné", pěkný den a děkuji za odpověď
Ale podpora v nezaměstnanosti není čistý ani hrubý příjem. Je to jen příjem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2014 14:37
dobrý den, domnívala jsem se, že pro uplatnění ročního odečtu na manželku - posuzuji i příjmy - vyplacenou podporu na ÚP, teď mě zmátlo když čtu § 35ba, že se nezahrnují:... Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnují dávky státní sociální podpory, tím se ale myslí sociální příspěvek, příspěvek na dítě ano? Nikoliv podpora v nezaměstnanosti.
Pak mě mate i to, že bych měla posoudit příjem, tzn. podporu, která je netto s brutto příjmem ze zaměstnání ..? Na podpoře měla vyplaceno 45.800 a příjem ze zaměstnání za 2 měsíce měla 26000 brutto, což je sice přes 68000 ale sčítám hrušky s jabkama ??