Re: Daňové přiznání zpětně
Děkuji. Našla jsem. Jen jsem právě našla někde info, že do konce března se podá přiznání za 2013 v termínu. Rok zpětně by pak byl rok 2012 (pokud podám do konce března), dva zpětně by byl 2011 a tři zpětně 2010. Mám v tom zmatek.
Re: Daňové přiznání zpětně
Rok 2010 - podání DP a posouzení lhůt bylo na přechodu mezi zákonem o správě dní a poplatků a platností daňového řádu.
Přechodné ustanovení sice vymezilo lhůty pro podání, ale dosud i mezi odbornou veřejností nastává spor, počátku běhu lhůty.
Finanční úřady ovšem mají "jasno" a podaná přiznání za rok 2010 sice vezmou, ale zastaví řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
17. 3. 2014 12:39
Dobrý den. Poradí prosím někdo jak se počítá zpětně podané DP, 3 roky zpětně? Dle účetní je možné nyní podat 2010, 2011, 2012 a 2013 je prý aktuální pokud se stihne podat do 31.3.2014. Na FÚ ale jedna úřednice nevěděla a druhá že prý to nejde. Jak se tedy počítají 3 roky zpětně pokud by se vše podalo do posledního března? Jde mi o daňový bonus na děti, účetní vystaví přehled zdanitelných příjmů. Děkuji.