Re: Dodatečné nebo opravné přiznání nebo
U paní, pokud nepodávala přiznání, to bude řádné, ne dodatečné.
S podáním dodatečného DP si to zajděte potvrdit k daňovému poradci, zda je možné podat DP v případě, že se nic na daňové povinnosti nemění. Podle mě to nelze. Ale na stopro to nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2014 15:11
Dobrý den,
Potřebovala bych radu. Mám známého, kterému jsem dělala přiznání za rok 2011, kde jsem mu vyplnila, že uplatňuje úroky z úvěru. Ale i bez tohoto uplatnění by nic neplatil. Vyšla mu to po slevě na poplatníka nula.
Zjistila jsem, že úvěr má spolu se svoji přítelkyní se kterou žijí a má dítě. V letošním roce jsem jim už poradila, aby úroky uplatnila ona, ale jedná se mi o ten rok 2011.
On je OSVČ, mohu u něho podat dodatečné (nebo opravné) přiznání i když se nezmění daňová povinnost? Pořád bude nula, jen bych zrušila to uplatnění těch úroků a potom bych podala u jeho přítelkyně přiznání (ona je zaměstnanec), kde bych ji ty úroky uplatnila. Ono v součtu to dělá úsporu na dani cca 9000 Kč, tak jsem si říkala, že jestli by to šlo, tak bych to udělala, ale nemám s tímto zkušenosti.
Děkuji za jakékoliv rady i zkušenosti.
Kamila