Re: Dodatečné nebo opravné přiznání nebo
U paní, pokud nepodávala přiznání, to bude řádné, ne dodatečné.
S podáním dodatečného DP si to zajděte potvrdit k daňovému poradci, zda je možné podat DP v případě, že se nic na daňové povinnosti nemění. Podle mě to nelze. Ale na stopro to nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
18. 3. 2014 15:11
Dobrý den,
Potřebovala bych radu. Mám známého, kterému jsem dělala přiznání za rok 2011, kde jsem mu vyplnila, že uplatňuje úroky z úvěru. Ale i bez tohoto uplatnění by nic neplatil. Vyšla mu to po slevě na poplatníka nula.
Zjistila jsem, že úvěr má spolu se svoji přítelkyní se kterou žijí a má dítě. V letošním roce jsem jim už poradila, aby úroky uplatnila ona, ale jedná se mi o ten rok 2011.
On je OSVČ, mohu u něho podat dodatečné (nebo opravné) přiznání i když se nezmění daňová povinnost? Pořád bude nula, jen bych zrušila to uplatnění těch úroků a potom bych podala u jeho přítelkyně přiznání (ona je zaměstnanec), kde bych ji ty úroky uplatnila. Ono v součtu to dělá úsporu na dani cca 9000 Kč, tak jsem si říkala, že jestli by to šlo, tak bych to udělala, ale nemám s tímto zkušenosti.
Děkuji za jakékoliv rady i zkušenosti.
Kamila