Re: Okamžitá výpověď
Dobrý den,
termín pro vyplacení výplaty za 12/2013 vypršel 31.1.2014, okamžitou výpověď jste mohla podat již 16.2.2014 - § 56 odst. 1 písm. b) zákoníku práce.
Současně Vám dle § 56 odst. 2 přísluší náhrada ve výši průměrného výdělku za dobu, která odpovídá délce výpovědní doby a náhrada mzdy za nevyčerpanou dovolenou.
Vše toto uveďte do písemné "okamžité výpovědi" a nechte si svoji kopii podepsat.
Re: Okamžitá výpověď
Okamžitého zrušení pracovního poměru zaměstnancem
" a nechte si svoji kopii podepsat.
Omlouvám se za chybnou formulaci, takto to má být správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2014 11:26
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně okamžité výpovědi z důvody nevyplácení mzdy zaměstnavatelem. Do dnešního dne (tedy 21.3.2014) jsem nedostala prosincovou a pozdější výplaty (ve smlouvě mám do 10. následujícího měsíce), je možné podat okamžitou výpověď až 31.3.2014 (z důvodu vyžadování celé březnové výplaty) i kdyby mi byla například 25.3.2014 výplata uhrazena? Budu mít i přesto nárok na odstupné/náhradu platu?
Zaměstnavatel není v insolvenci a ostatním platí (ičaři, dělníci...). A ještě bych se zeptala, jak to bude s nevybranou dovolenou - musí mi ji zaměstnavatel proplatit?
Jaký může být můj další postup?
Děkuji mnohokrát za odpověď.