Re: DP a mateřská dovolená
dobrý den, ani nemocenská se do DAP neuvádí, jen hrubá mzda, tj. u vás - čerpaná dovolená a pokud vám byla sražena zálohová daň, v přiznání se vám vrátí, protože uplatníte celou nezdanitelnou částku 24.840 za rok.
Manžel si vás může uplatnit jako osobu bez příjmů pouze v tom případě, že jste neměla příjem za 2013 vyšší než 68000 Kč a do tohoto příjmu se započítává vaše dovolená, mateřská, nemocenská+ další ostatní příjmy pokud jste měla.
Do částky 68.000 se nezapočítává rodičovský příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
22. 3. 2014 8:59
Dobrý den, v lednu 2013 jsem dostávala nemocenskou (byla jsem těhotná), pak jsem přecházela na mateřskou dovolenou. Na konci mateřské dovolené jsem požádala o proplacení dovolené. Vím, že mateřská ani rodičovská dovolená se do DP neuvádí, ale co s tou nemocenskou a s proplacenou dovolenou? Ještě jsem se chtěla zeptat, když já podám daňové přiznání za sebe, může si mě manžel uvést ve svém daňovém přiznání?
Děkuji