Re: Nezaplacené odvody
Děkuji za odpověď.
A když se zeptám ještě k tomu účtování - po přečtení uvedeného paragrafu jsem pochopila, že v roce 2013 to zaúčtuju jako nedaňový náklad - předtím jsem to napsala blbě - musím to vlastně dostat z účtu 5 třídy - takže to přeúčtuju z účtu 524 na 525??
Tím by bylo dáno, že přeúčtuju jen odvody zaměstnavatele...
A když to v roce 2014 doplatím, tak se z toho stává náklad a jak to dostanu na nákladový účet??
Asi se ptám blbě, ale jsem se do toho nějak zamotala...
Re: Nezaplacené odvody
Nemáte o čem účtovat - je to jen "operace" v DPPO.
Nezaplacené odvody za zaměstnance do ř. 30, za zaměstnavatele do ř. 40. doplacené odvody v dalším roce za zaměstnance do ř. 111, za zaměstnavatele do ř. 160.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 3. 2014 21:40
Dobrý večer,
mohl by mi někdo poslat odkaz na zákon/vyhlášku, kde je napsáno, že nezaplacené odvody se musí vyjmout z nákladů??
Jedná se jen o odvody za zaměstnavatele?? Vždyť ty za zaměstnance nejsou nákladem s.r.o.??
A jakým stylem to děláte?? Mám představu, že si vytvořím analytiku k účtu 336, kde přeúčtuju tu částku, která nebyla za SP a ZP zaplacena k 31.1.2014...
Děkuji moc za rady