Re: Nezaplacené odvody
Děkuji za odpověď.
A když se zeptám ještě k tomu účtování - po přečtení uvedeného paragrafu jsem pochopila, že v roce 2013 to zaúčtuju jako nedaňový náklad - předtím jsem to napsala blbě - musím to vlastně dostat z účtu 5 třídy - takže to přeúčtuju z účtu 524 na 525??
Tím by bylo dáno, že přeúčtuju jen odvody zaměstnavatele...
A když to v roce 2014 doplatím, tak se z toho stává náklad a jak to dostanu na nákladový účet??
Asi se ptám blbě, ale jsem se do toho nějak zamotala...
Re: Nezaplacené odvody
Nemáte o čem účtovat - je to jen "operace" v DPPO.
Nezaplacené odvody za zaměstnance do ř. 30, za zaměstnavatele do ř. 40. doplacené odvody v dalším roce za zaměstnance do ř. 111, za zaměstnavatele do ř. 160.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
24. 3. 2014 21:40
Dobrý večer,
mohl by mi někdo poslat odkaz na zákon/vyhlášku, kde je napsáno, že nezaplacené odvody se musí vyjmout z nákladů??
Jedná se jen o odvody za zaměstnavatele?? Vždyť ty za zaměstnance nejsou nákladem s.r.o.??
A jakým stylem to děláte?? Mám představu, že si vytvořím analytiku k účtu 336, kde přeúčtuju tu částku, která nebyla za SP a ZP zaplacena k 31.1.2014...
Děkuji moc za rady