Prodej auta

• (neregistrovaný)

25. 3. 2014 14:14

dobrý den, prosím o radu. v 2010 jsem koupil OA, dph uplatněno podle faktury. v 3/2014 prodáno podle kupní smlouvy do autobazaru za 200tis. zmátlo mě, že na kupní smlouvě je vykoupeno ve zvláštním režimu dle par.90 zákona o dph. je to tak, že já odvedu z 200tis. dph? a jak se to projeví na ř. na přiznání k dph? moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2014 14:55

,, (neregistrovaný)

Re: prodej auta
      Měl byste autobazaru dodat fakturu - daňový doklad, vyčíslíte DPH z celé prodejní ceny.
      Výkup v režimu §90 je podle mě blbost. V tomto režimu se prodává.
      Každopádně - DPH musíte odvést, nárokoval jste odpočet při nákupu.
      V přiznání to patří mezi ostatní DPH na výstupu.

• 25. 3. 2014 16:14

LeSt (neregistrovaný)

Výkup ve zvláštním režimu není blbost. Jsou to auta od neplátců (fyzických osob) anebo od obchodníka s použitým zbožím (autobazaru), který takovéto auto v tomto režimu vykoupil a prodává dál. Prakticky to znamená, že za auto bylo již DPH odvedeno a proto se uplatní tzv. zvláštní režim.
      Ale správná je druhá část odpovědi - pokud jste plátce DPH a prodáváte auto autobazaru, tak jim musíte vystavit fakturu, kde rozepíšete DPH.

• 26. 3. 2014 7:37

markaa

autobazar se Vás měl zeptat,resp. Vy jste mu měl sdělit, že auto prodáváte jako OSVČ a ne jen jako občan. Vy vystavíte autobazaru fakturu s vyčíslením DPH a DPH odvete - musíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).