Re: prodej auta
Měl byste autobazaru dodat fakturu - daňový doklad, vyčíslíte DPH z celé prodejní ceny.
Výkup v režimu §90 je podle mě blbost. V tomto režimu se prodává.
Každopádně - DPH musíte odvést, nárokoval jste odpočet při nákupu.
V přiznání to patří mezi ostatní DPH na výstupu.
Re: prodej auta
Výkup ve zvláštním režimu není blbost. Jsou to auta od neplátců (fyzických osob) anebo od obchodníka s použitým zbožím (autobazaru), který takovéto auto v tomto režimu vykoupil a prodává dál. Prakticky to znamená, že za auto bylo již DPH odvedeno a proto se uplatní tzv. zvláštní režim.
Ale správná je druhá část odpovědi - pokud jste plátce DPH a prodáváte auto autobazaru, tak jim musíte vystavit fakturu, kde rozepíšete DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
25. 3. 2014 14:14
dobrý den, prosím o radu. v 2010 jsem koupil OA, dph uplatněno podle faktury. v 3/2014 prodáno podle kupní smlouvy do autobazaru za 200tis. zmátlo mě, že na kupní smlouvě je vykoupeno ve zvláštním režimu dle par.90 zákona o dph. je to tak, že já odvedu z 200tis. dph? a jak se to projeví na ř. na přiznání k dph? moc děkuji