Re: Kniha jízd
Dobrej guláš nemusí být se šesti, stačí i s chlebem.
Ale ten váš, nic moc! Nakupujete PHM (naftu nebo benzin)?
Tankujete do nádrží nebo do kanistrů? Nákup PHM dáte do DE
ve fin. hodnotě (DPH si uplatníte v DP). Pokud tankujete do kanistrů vedete skladovou evidenci a PHM vydáváte výdejkou
na konkrétní vozidlo. U "firemního vozidla" = vozidlo v obch. majetku= nesledujete JÍZDNÉ, ale podle regulí o vedení knihy jízd ujeté km. Pro svoji informaci sledujete i spotřebu dle ujetých km a spotřeby uvedené v TP. Dle vámi uvedených informací = např.:(1lt PHM = 35,- Kč) jste nakoupila v únoru 2000/35=57 lt a spotřebovala 691/35 =20 lt takže v nádrži zůstalo 37 lt. Stačí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 3. 2014 16:17
Prosím o kontrolu někoho zkušeného: přecházím ze soukromého vozidla na firemní a nějak v tom mám asi zmatek.Prosím o kontrolu někoho zkušeného:
kniha jízd plátce DPH vedu DE,nákup nafty dávám do výdajů každý měsíc:Dělám knihu jízd a za měsíc např. únor čerpáno za 2000,-kč PHM,spotřeba 691,-Kč PHM. V kolonce celkem v knize jízd je 691,-Kč,ale podle mě,je to pouze spotřebovaný benzín,který jsem nakoupila a mám ho již ve výdajích,částka 691 se tedy do výdajů již nedává a jízdné za měsíc únor je 0.je to tak?děkuji