Re: Nezaúčtovaná daň a převod VH z r.201
Co se stane se zůstatkem na účtu 426 by měla rozhodnout dle mého názoru Valná hromada.
O zúčtování hospodářského výsledku předchozího účetního období by měla rozhodnout Valná hromada - Vy zaúčtujete k datu, kdy rozhodla (zjednodušeně řečeno)
Pokud se Valná hromada nekonala nebo nerozhodla o zúčtování HV, tak se budete řídit podle Českého účetní standardu pro podnikatele č. 018 bod 3.1.11.
Takže vlastně přeúčtuju k 31.12.2013 na 431/428. S.r.o. má jediného společníka = jednatele, takže to u nás funguje spíš tak, že řekne, jak to mám přeúčtovat a nějaké písemné rozhodnutí jediného společníka není, pokud bych ho nenapsala já a nedala mu podepsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
27. 3. 2014 11:37
Dobrý den, prosím o pomoc. Zjistila jsem, že v roce 2013 nebyl přeúčtovaný výsledek hospodaření r. 2012 (zisk cca 295 tis.) z 431 na 428. Nebyla také zaúčtována daň 591/341. Výkazy na FÚ byly odevzdány bez zaúčtování daně. Když se dívám do souboru roku 2012, nejsou převedeny koncové stavy. V obratovce se pořád ukazují, v účetním deníků jsem je nenašla. V souboru 2013 zase nejsou počáteční stavy :-( Účto asi bylo rozděleno bez účetní uzávěrky, při které by se stavy převedly. Mám přes interní doklady k 31.12.2013 opravit zaúčtování převodu výsledku hospodaření r. 2012 ve výši 295 tis., který měl být v roce 2013 zaúčtovaný 431/428, a pak daň za rok 2012 591/341? Nebo to mám nějak analyticky rozlišit a nazvat si to oprava minulých let? Nebo mám daň r. 2012 zaúčtovat 428/341? Nějak si s tím nevím rady :-( A aby toho nebylo málo, toto s.r.o. je od září 2013 v likvidaci a mám ještě udělat přiznání před vstupem před likvidací a od vstupu do likvidace do konce roku. Děkuji moooc všem za pomoc.