Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2014 12:19
Dobrý den, smutná záležitost a přesto musíme provést nezbytné. Mám odhlášku na MSSZ a zdravotní pojišťovnu a ELDP s kodem 3. To je snad v pořádku. Je tu ještě jeden problém, zaměstnanec v prosinci 2013 onemocněl a nechtěl si vzít PN, raději si vybíral ŘD, majitel firmy souhlasil, jenže nepřišel do práce ani v lednu, byl v tel. kontaktu s majitelem a několikrát ho ujišťoval, že přijde v pondělí a potom zase další pondělí, vím, že to zaměstnavatel mohl vyřešit okamžitým zrušením PP, ale chtěl mu pomoci, nakonec 27.1. poslal PN a od 1.1. do 26.1. se domluvili na neplac. volnu. Já s ním také mluvila tel. a chtěla jsem od něj po 14 dnech pokračování PN, marně. na začátku března přišla poštou ukončená neschopenka od lékaře s dopisem, že končí PN z důvodu nedostavení se na kontrolu. Majitel firmy se za ním osobně stavil, opět dostal slib, že vše vyřídí, ale už se bohužel nestalo. Zaměstnanec je rozvedený, nezletilá dcera žije s matkou a zletilá dcera s ním nežila ve společné domácnosti. Omlouvám se za dlouhý popis. Můžete prosím poradit co ještě udělat abych neudělala chybu? Náhradu za nemoc v březnu poslat na jeho účet? A také třeba dny v březnu, než zemřel a PN už byla ukončená. Děkuji za případnou radu.