Re: RZ a OSVČ
Vždyť to o tom příjmu a o tom, že není povinen podat daňové přiznání, již prohlašuje v žádosti o roční zúčtování daně. Nebo že by byl nesvéprávný a nevěděl, co v žádosti vyplňuje a podepisuje ?
Představte si, že jako mzdová účetní budete mít na starosti takových zaměstnanců 200. Rozlítaných na pobočkách po celé Evropě. Také po každém budete chtít čestné prohlášení, že nevykonává podnikatelskou činnost ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2014 19:11
nevíte prosím, zaměstnanec požádal o RZ- dělal u nás celý rok, vyplnil růžové prohlášení že neměl jíné příjmy za rok 2013. a požádal ještě odpočet na manželku. Neuvedl, že je OSVČ, asi už nedělá ale v živnostensk.rejstříku živnost nemá přerušenou-jak jsem sama zjistila. Tak nevím, zda mu mám vydat Potvrzení nebo mohu s klidem provézt RZ a až na to FU přijde a doměří to firmě tak se budu hájit , že mě uvedl v omyl. Prosím o váš názor.