Re: RZ a OSVČ
Vždyť to o tom příjmu a o tom, že není povinen podat daňové přiznání, již prohlašuje v žádosti o roční zúčtování daně. Nebo že by byl nesvéprávný a nevěděl, co v žádosti vyplňuje a podepisuje ?
Představte si, že jako mzdová účetní budete mít na starosti takových zaměstnanců 200. Rozlítaných na pobočkách po celé Evropě. Také po každém budete chtít čestné prohlášení, že nevykonává podnikatelskou činnost ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
27. 3. 2014 19:11
nevíte prosím, zaměstnanec požádal o RZ- dělal u nás celý rok, vyplnil růžové prohlášení že neměl jíné příjmy za rok 2013. a požádal ještě odpočet na manželku. Neuvedl, že je OSVČ, asi už nedělá ale v živnostensk.rejstříku živnost nemá přerušenou-jak jsem sama zjistila. Tak nevím, zda mu mám vydat Potvrzení nebo mohu s klidem provézt RZ a až na to FU přijde a doměří to firmě tak se budu hájit , že mě uvedl v omyl. Prosím o váš názor.