Re: automobil x OSVČ
Teď si říkám, že jsem před chvílí určitě četla, že nemusí být zahrnuto v majetku. :-)
Re: automobil x PO
Prosím, přidám se s dotazem: Právnická osoba poskytuje zaměstnanci osobní automobil k soukromým účelům apřidaňuje mu 1% ceny ke mzdě. Je to ten případ, kdy si může uplatnit 80% paušálu do daň.přiznání a nebo je to přenechání jiné osobě a paušál si uplatnit nesmí?
Já bych to uzavřela.
Pan je FO - osvč vlastní auto (není v majetku)
uplatni si pausal 80% protože jezdi soukromě.
zaplati dan a poda priznani k silnicni dani
zadnou knihu jizd
pritelkyne at jezdi FU samozrejme nepozna ze nim jezdi ona
proste vse si da do dani pan... a tamto ze pritelkyne jezdi opravdu nereste...
Janička
To se omlouvám za chybnou odpověď. Měla jsem zafiksováno, že musí být auto v majetku. Navíc jsem ke konci roku řešila s daňovým poradcem firmu, kde chtěli vozidlo vyřadit a on se právě udivoval proč to budeme dělat, když máme možnost uplatňovat ty výdaje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
28. 3. 2014 10:20
Dobrý den,
prosím o radu: OSVČ má své soukromé vozidlo, které nechce zahrnout do obchodního majetku, pouze ho občas používá k výkonu své podnikatelské činnosti. Pokud teď v březnu 2014 podá přihlášku k silniční dani (kterou k 31.1.2015 pak řádně "vyúčtuje" a podá přiznání), může si od března v daních za rok 2014 uplatnit paušální výdaj na dopravu ve výši 4000,-/měsíčně, i když toto vozidlo používá např. i jeho přítelkyně k běžným soukromým jízdám?
Pokud použije krácený paušál na dopravu, nemusí vést knihy jízd? (není plátcem DPH)
Díky za rady.
L.