prosím, nikdo neví? Nevím si rady...
>Dobrý den,
>ráda bych Vás poprosila o radu. Paní ze Slovenska,
>pracuje na hlavní pracovní poměr na Slovensku, má tam
>rodinu, bydlí tam, je rezidentkou na Slovensku. V ČR má
>dvě DPP u dvou různých zaměstnavatelů, výkon práce je v
>ČR, u jednoho podepsala prohlášení, u druhého ne. Jak
>to bude s její daňovým přiznáním. Podle mě všechno
>zdaní v přiznání na Slovensku a daň jí půjde na zápočet.
>Ale nejsem si jistá s tím souběhem příjmů v ČR, kdyby
>to byl občan ČR měl by povinnost zde podat přiznání,
>jak to bude v tomto případě? Jedná se mi o rok 2013.
>Děkuji moc všem za názory...
Re: rezidentka slovenska + souběh DPP v
Pokud u jednoho zaměstnavatele není podepsáno prohlášení a je zdaněno zálohovou daní, je povinnost podat DPFO - to je přece obecná povinnost.
V CZ DPFO uplatní příjmy ze zdrojů z CZ. Na SK zdaní celosvětové příjmy a pokud platí vynětí zahraničních příjmů jako u nás, zařídí se podle toho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 3. 2014 10:42
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu. Paní ze Slovenska, pracuje na hlavní pracovní poměr na Slovensku, má tam rodinu, bydlí tam, je rezidentkou na Slovensku. V ČR má dvě DPP u dvou různých zaměstnavatelů, výkon práce je v ČR, u jednoho podepsala prohlášení, u druhého ne. Jak to bude s její daňovým přiznáním. Podle mě všechno zdaní v přiznání na Slovensku a daň jí půjde na zápočet. Ale nejsem si jistá s tím souběhem příjmů v ČR, kdyby to byl občan ČR měl by povinnost zde podat přiznání, jak to bude v tomto případě? Jedná se mi o rok 2013. Děkuji moc všem za názory...