prosím, nikdo neví? Nevím si rady...
>Dobrý den,
>ráda bych Vás poprosila o radu. Paní ze Slovenska,
>pracuje na hlavní pracovní poměr na Slovensku, má tam
>rodinu, bydlí tam, je rezidentkou na Slovensku. V ČR má
>dvě DPP u dvou různých zaměstnavatelů, výkon práce je v
>ČR, u jednoho podepsala prohlášení, u druhého ne. Jak
>to bude s její daňovým přiznáním. Podle mě všechno
>zdaní v přiznání na Slovensku a daň jí půjde na zápočet.
>Ale nejsem si jistá s tím souběhem příjmů v ČR, kdyby
>to byl občan ČR měl by povinnost zde podat přiznání,
>jak to bude v tomto případě? Jedná se mi o rok 2013.
>Děkuji moc všem za názory...
Re: rezidentka slovenska + souběh DPP v
Pokud u jednoho zaměstnavatele není podepsáno prohlášení a je zdaněno zálohovou daní, je povinnost podat DPFO - to je přece obecná povinnost.
V CZ DPFO uplatní příjmy ze zdrojů z CZ. Na SK zdaní celosvětové příjmy a pokud platí vynětí zahraničních příjmů jako u nás, zařídí se podle toho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
28. 3. 2014 10:42
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o radu. Paní ze Slovenska, pracuje na hlavní pracovní poměr na Slovensku, má tam rodinu, bydlí tam, je rezidentkou na Slovensku. V ČR má dvě DPP u dvou různých zaměstnavatelů, výkon práce je v ČR, u jednoho podepsala prohlášení, u druhého ne. Jak to bude s její daňovým přiznáním. Podle mě všechno zdaní v přiznání na Slovensku a daň jí půjde na zápočet. Ale nejsem si jistá s tím souběhem příjmů v ČR, kdyby to byl občan ČR měl by povinnost zde podat přiznání, jak to bude v tomto případě? Jedná se mi o rok 2013. Děkuji moc všem za názory...