Re: škoda - zaúčtování, prosím
dle tohoto krátkého popisu si myslím, že vše v roce 2014 (to je datum odstranění škody)
Kdyby jste neměli krytí pojišťovnou, tak z hlediska opatrnosti pouze účetní rezerva do roku 2013 , ale v tomto případě nic. Max - pokud jde o větší částku, tak se zmínit v příloze k závěrce
jen se ujistěte že k vyčíslení a nápravě škody dojde v letošním roce
Děkuji, mám tu dopis od toho zákazníka s datem 20.3.2014, kde je: "tímto Vám sdělujeme, že celková výše škody, kterou od Vás požadujeme uhradit činí xxx Kč"
Pak je tu příloha-kopie-jejich vnitřní faktura, kde jsou DUZP 29.10.2013, datum vystavení 25.2.2014 a datum splatnosti 28.2.2014.
Jak jsem to pochopila, tak oprava u zákazníka proběhla v roce 2013, naše spol. též v září2013 uznala škodu.
Ale dopis-uplatnění nároku na náhradu škody máme až v březnu 2014.
Bere se to tak, že u nás vznikla škoda až v roce 2014 na základě dopisu od zákazníka?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
28. 3. 2014 13:56
Dobrý den, velice Vás prosím o radu:
V září 2013 náš zam-nec způsobil u zákazníka škodu.
Až nyní jsem dostala od jednatele dopis s datem 20.3.2014, kde nám vyčíslují škodu za opravu. Nyní probíhá u nás jednání s pojišťovnou.
Z dopisu jsem vyčetla, že jednatel uznal škodu v září 2013.
Prosím o radu, jak mám účtovat? A v souvislosti s rokem 2014 nebo mám dát ještě do roku 2013? Ještě bych to stihla zohlednit v daň. přizn., které ale podáváme už v pondělí.
Velice všem děkuji a přeji krásný víkend